Zdrobitor de struguri
Cum sa alegi un zdrobitor de struguri:
Trei pași pentru a alege un concasor potrivit:
Performanţă. Depinde de cantitatea de struguri care urmează să fie procesați. Luați decizia pe baza celui mai mare lot posibil, mai degrabă decât pe volumul total de materii prime pentru sezon. Luați în considerare timpul necesar pregătirii și sortării strugurilor. Pentru producțiile mici, sunt optime zdrobitoare manuale cu o productivitate declarată de 200-1000 kg/oră, iar pentru producția serioasă sau o cramă profesionistă este necesar un dispozitiv cu acționare electrică cu o productivitate de 1200 kg/oră până la 25 tone/oră. Aceștia din urmă sunt mai confortabil de lucrat și au o prioritate mai mare în selecție.
Materiale. Modelele bugetare de zdrobitoare sunt fabricate din oțel carbon cu un strat de polimer rezistent la acizi. În timp, aciditatea strugurilor va uza inevitabil smalțul, provocând coroziunea buncărului și a corpului zdrobitorului. Modelele realizate din oțel inoxidabil alimentar sunt durabile, sigure și ușor de întreținut.
Role pentru slefuire. Sunt fabricate din nailon, cauciuc alimentar sau aluminiu. Înălțimea și forma dintelui sunt responsabile pentru prinderea strugurilor. Capacitatea de a regla distanța dintre arbori va asigura păstrarea semințelor de struguri și a gradului de extracție a taninului din struguri.